Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  ACSA   /  Servicii de Extensiune Rurală   /  Servicii de Consultanţă Rurală
Servicii de Consultanţă Rurală
imprimare

Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală (ACSA) este unitatea executivă de implementare a componentului 1 "Servicii de Consultanţă Agricolă" din cadrul Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale, RISP I (2001-2006) şi RISP II (2007-2012) - proiect finanţat de Guvernul Republicii Moldova şi Banca Mondială.

Activităţile ACSA realizate în cadrul acestui component sunt supravegheate de către Consiliul de Observatori din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei, Băncii Mondiale, Agenţiei de Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite ale Americii (USAID), Agenţiei Suedeze de Cooperare pentru Dezvoltare Internaţională (SIDA), şi a Fundaţiei Soros - Moldova.

\Consiliul de Observatori are menirea de a facilita dezvoltarea unui sistem eficient de consultanţă agricolă şi de a asigura transparenţa în gestionarea mijloacelor financiare şi implementarea activităţilor de către ACSA.

REŢEAUA DE CONSULTANŢĂ

În cadrul acestui component, ACSA administrează o reţea formată din 35 de prestatori de servicii (organizaţii independente) cu un total de 425 consultanţi, dintre care 75 consultanţi regionali şi 350 consultanţi locali. Serviciile de consultanţa, informare şi instruire în agricultură sunt accesibile pentru circa 60 % din populaţia rurală.

Reţeaua de consultanţă este constituită în bază de concurs public organizat şi desfăşurat de o comisie specială - Comisia de Selectare formată din reprezentanţi ai departamentelor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerului Finanţelor, proiectelor internaţionale şi instituţiilor financiare ce activează în spaţiul rural.

Suplimentar, ACSA contractează anual pe termen scurt peste 300 de experţi de nivel internaţional, naţional şi regional din cadrul instituţiilor ştiinţifice de cercetare, educaţie şi companii private din domeniul agro-alimentar.

 
Prima   /  ACSA   /  Servicii de Extensiune Rurală   /  Servicii de Consultanţă Rurală
 
  •        
 
 
Actualizat la: 25.05.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3626581
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus