Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  ACSA   /  Servicii de Extensiune Rurală   /  Reparcelarea Terenurilor Agricole în 40 de sate
Reparcelarea terenurilor agricole
imprimare

Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală (ACSA) este unitatea executivă de implementare a proiectului de reparcelare/consolidare a terenurilor agricole, care a devenit un component distinct în cadrul RISP II din 2007. Datorită caracterului inovativ pentru Moldova cât şi complexitatea realizării acestuia, donatorii şi Guvernul RM au decis demararea finanţării unui proiect pilot de reparcelare a terenurilor agricole în 6 sate care a fost realizat de ACSA în parteneriat cu companiile NIRAS AB, Terra Institute şi Orbicon. Rezultatele proiectului au reprezentat un succes fiind apreciate atât de Guvern cât şi de donatori. Din acest motiv, donatorii au decis replicarea experienţei şi extinderea proiectului în alte 40 de comunităţi rurale din Moldova.

Proiectul Reparcelare a Terenurilor Agricole în 40 localităţi din Moldova este implementat de ACSA în perioada de mai 2009 – iunie 2010 fiind finanţat de banca Mondială şi SIDA.

map_LR.jpgScopul proiectului este de a facilita îmbunătăţirea exploataţiilor\ agricole prin reducerea fragmentării şi lărgirea suprafeţei terenurilor agricole. În acest sens, proiectul oferă asistenţă proprietarilor de terenuri şi exploataţii agricole la tranzacţionarea benevolă şi pe principii de piaţă a terenurilor agricole.

În majoritatea comunităţilor rurale din Moldova, gradul de fragmentare a terenurilor agricole este atât de mare încât împiedica dezvoltarea normală a pieţei funciare cât şi dezvoltarea durabilă a exploataţiilor agricole. Prin urmare proiectul vine pe de o parte să revigoreze piaţa funciară din Moldova şi pe de altă parte să faciliteze sporirea productivităţii şi competitivităţii sectorului agricol.

REŢEAUA

În cadrul componentului de reparcelare a terenurilor agricole, ACSA operează cu 5 centre regionale create în cadrul primului component şi 40 de consultanţi în domeniul planificării funciare amplasaţi la nivel de comunitate rurală beneficiară de proiect. Consultanţii în planificare funciară lucrează împreună cu inginerii cadastrali şi primari din cadrul comunităţilor beneficiare, aceasta reprezentând contribuţia autorităţilor publice locale la implementarea cu succes a proiectului.

 
Prima   /  ACSA   /  Servicii de Extensiune Rurală   /  Reparcelarea Terenurilor Agricole în 40 de sate
 
  •        
 
 
Actualizat la: 31.05.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3633026
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus