Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / Festivalul Etno Gastronomic BOSTANIADA 2013

Festivalul Etno Gastronomic BOSTANIADA 2013

  imprimare
18.09.2013   881 

Festivalul Etno Gastronomic

BOSTANIADA 2013

duminică, 29 septembrie

între orele 11:00-19:00

Stadionul satului Lozova

raionul Străşeni

 

Organizatori:

Jurnal TV

Primăria Lozova

Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova

Director de festival - Tamara Şchiopu

 

REGULAMENT PENTRU COMERCIANŢI 

1.    Poziţii Generale

A doua editie a festivalului etno-gastronomic Bostaniada va fi, din nou, un efort comunitar cu scopuri sociale. Festivalul va sarbatori roadele toamnei precum si splendoarea acestui anotimp, printr-o expozitie deosebita a celor mai mari si ciudati dovleci/bostani, mestesuguri inspirate din natura, cu muzica live, parada, concursuri, jocuri, sculptura in dovleci, precum si degustari de vin si bucate de casa. Festivalul va culmina cu Rugul Satului. Portul  - culori bostanii. Intrare libera.

 

Etica şi calitatea

-       Doar articole si bucate de calitate inalta vor fi acceptate pentru expozitie si comercializare

-       In primul rând LOCAL! - principiul proximitatii va fi aplicat in toate procurarile/recrutarile efectuate. Pe primul loc vor fi oamenii din comuna Lozova si satele vecine, apoi produsele nationale, apoi cele de import, dupa necesitate

-       Mincare sanatoasa  - produse de casa, locale si moldovenesti, respectand securitatea alimentara si fara continut inalt de zahar, sare, grasimi hidrogenizate.

-       Comercializarea bauturilor tari (coniak, vodka, vinuri fortificate) este exclusa.

 

Politica reciclarii deşeurilor

-       Comerciantii sunt obligati sa foloseasca utensile de unica folosinta reciclabile.

-       Containere speciale pentru reciclarea containerelor de plastic, de sticla si de aluminium vor fi amplasate la periferii

-       Acumularea deseurilor va fi efectuată in pungi speciale si inlaturate la fiecare ora

-       Comerciantii sunt obligati, prin semnatura, sa urmareasca curatenia si să inlaturare deseurile din regiunea lor, in locurile special amenajate (cutii, sticle, resturi alimentare, etc)

-       Voluntarii vor fi implicaţi în administrarea deseurilor.

 

Securitatea alimentara

-       Toate intreprinderile participante vor avea la sine certificatele corespunzatoare (securitatea alimentara, asigurare)

-       Toate gospodinele si gospodarii din sate care doresc sa vinda produse de gastronomie vor participa la seminarul "Securitatea alimentara in conditii de casa si de camp" (16, 17 septembrie) si vor semna, corespunzator, primind Certificatul de Securitate Alimentara

-       Produsele de risk inalt vor fi comercializate dupa cerinte (congelate sau racite)

 

Regiunile festivalului (5)

1.    Gastronomie - măncare şi băuturi pentru consum la eveniment

2.    Iarmaroc Agricol - Dovleci si bostani, Struguri de masa, Nuci, Miere, Lactate, Ulei, Legume si fructe proaspete, Plante medicinal, Vin de casa, la sticla, Must la sticla, Conserve de casa, Harbuji/zamosi, Fasole, Mezeluri, Oua, Pui, iepuri sacrificati. Produsele de risc inalt vor fi însoţite de certicate respective.

3.    Arte si mestesugarit

4.    Agrement - muzică, vedete nationale, Grupuri locale de copii şi amatori

5.    Inter-activitate - teatru gastronomic, concursuri, ateliere Master Class

 

2.    Reguli pentru comercianţi

Solicitările pentru tarabe şi standuri pot fi adresate directorului de festival Tamara Schiopu tschiopu@hotmail.com sau la 060333054

 

  1. Organizatorii au dreptul sa refuze orice cerere de participare, la discreţia lor.
  2. Formularele de participare vor fi completate în întregime, şi însoţite de taxa respectivă.
  3. Taxele achitate nu sunt rambursate in caz de absenţă nemotivată şi fără preîntâmpinare
  4. Amplasarea tarabelor pe teren va fi efectuată de către organizatori, conform numerotării. Comercianţii vor respecta întocmai amplasarea sa şi nu vor schimba locaţia tarabei sale.
  5. Comercianţii vor deţine certificate de securitate alimentară şi incendiară (în cazurile respective). Absenţa lor va conduce la eliminarea comerciantului de la eveniment.
  6. Persoanele care vor pregăti mîncare la festival vor fi în posesia Certificatului Sanitar.
  7. Nicio persoana, cu excepţia organizatorilor şi a comercianţilor nu va conduce tranzacţii băneşti la festival. Încălcarea acestei reguli va conduce la evacuarea lor de pe teritoriul evenimentului.
  8. Automobilele cu produse pot sosi începând cu ora 8:00 şi vor părăsi teritoriul evenimentului către ora 10:30, parcând în regiunea special amenajată pentru comercianţi
  9. Tarabele vor fi strânse după ora 19:00. Accesul cu automobilele pe teritoriul festivalului va fi interzis pina la ora 19:00
  10. Fiecare tarabă va avea un indicator special, cu numele comerciantului şi a întreprinderii sale.
  11. Mărfurile comercializate vor avea preţurile indicate.
  12. Comercianţii sunt responsabili în mod individual de curăţenia la taraba sa şi în jurul ei. Înainte de plecare, comercianţii for înlătura tot gunoiul de la taraba sa. Încălcarea acestei reguli va conduce la refuz pentru participare la următoarele evenimente.
  13. Electricitatea va fi organizată doar în baza cererii din timp, şi pentru o taxă suplimentară.
  14. Formularele de participare nu vor fi examinate după data de 22 septembrie 2013.
  15. Organizatorii festivalului, Primăria Lozova şi angajaţii săi, precum şi personalul tehnic de la eveniment nu poartă nicio răspundere pentru orice accident, daună sau furt pe teritoriul şi pe durata evenimentului.
  16. Comercianţii garantează neimplicarea Organizatorilor în orice acţiune, cheltuieli sau apelări legate de orice daună întâmplată sau provocată, legată de festival.
  17. Organizatorii nu duc nicio răspundere pentru orice erori sau daune provocate mărfurilor livrate, expuse şi comercializate la festival, nici pentru paza lor pe teritoriul festivalului.

 

SPECIFIC PENTRU CATERING

-       Bucatele de risc inalt la tarabele CATERING (grătar de carne, peste, fructe de mare, ouă) vor fi comercializate doar de către întreprinderile licenţiate în domeniu.

-       Comercializarea bauturilor alcoolice este exclusa.

-       Toate intreprinderile participante vor avea la sine certificatele corespunzatoare (securitatea alimentara, asigurare)

-       Produsele de risk inalt vor fi comercializate dupa cerinte (fierbinti sau racite)

-       Toate intreprinderile Catering vor propune spre vinzare si produse cu dovleac (placinte, etc)

-       Intreprinderile Catering vor organiza colectarea si reciclarea deseurilor create la propria taraba.

-       Toate intreprinderile Catering vor dispune de frigider pentru produsele de risk

-       La taraba va fi organizata curatenia vinzatorilor, precum si a propriei tarabe. Vor fi folosite manusi de unica folosinta, chipiuri, sorturi, precum si facilitate pentru spalat pe maini.

 

Acest Regulament este parte componentă a Formularului de Participare la Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada.

 

Formular pentru Participare COMERCIANTI INDIVIDUALI

Formularele completate vor fi prezentate Doamnei Tamara Şchiopu, tschiopu@hotmail.com, tel. 060333054 sau la biroul Federatiei Nationale a Fermierilor, str George Cosbuc, 11, or Chisinau

 

Formularul va fi prezentat pâna la 22 septembrie, împreună cu taxa respectivă şi copia certificatelor pentru Securitatea Alimentară (comercianţii gastronomici).  

Numele Participanţilor la tarabă _____________________________________________________

______________________________________________________________________________

Întreprinderea   __________________________________________________________________

 

Mărfuri pentru comercializare (lista deplină şi cantitatea)    ______________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________­___

______________________________________________________________________________

 

Adresa_________________________________________________________________________

Email___________________________________ Tel ___________________________________

 

Descriere

Cost

bifează

Tarabă Standard 2 metri lineari

100 lei

 

 

Suplimentar metri lineari (50 lei/metru linear)

 

 

 

Electricitate 1 priză Indicaţi aparatul_________________

50.00

 

Suplimentar prize (50 lei/priză) Este interzisă folosirea simultană a mai multor aparate de la o singură priză Indicati aparatele suplimentare____________________

 

 

 

 

Masă în chirie

80 lei

 

 

Suplimentar mese (80 lei/masă)

 

 

 

Scaun în chirie

10 lei

 

 

Suplimentar scaune (10 lei/scaun)

 

 

 

Dispuneţi de cort/acoperiş pentru taraba Dvs?

 

 

Declaraţie: Prin prezenta confirm că informaţia de mai sus este corectă şi completă. Am citit Regulamentul Festivalului si sunt de acord cu el. 

Semnătura participantului............................Data: ...............................................

REGULAMENT PENTRU COMERCIANŢI 

1.    Poziţii Generale

A doua editie a festivalului etno-gastronomic Bostaniada va fi, din nou, un efort comunitar cu scopuri sociale. Festivalul va sarbatori roadele toamnei precum si splendoarea acestui anotimp, printr-o expozitie deosebita a celor mai mari si ciudati dovleci/bostani, mestesuguri inspirate din natura, cu muzica live, parada, concursuri, jocuri, sculptura in dovleci, precum si degustari de vin si bucate de casa. Festivalul va culmina cu Rugul Satului. Portul  - culori bostanii. Intrare libera.

 

Etica şi calitatea

-       Doar articole si bucate de calitate inalta vor fi acceptate pentru expozitie si comercializare

-       In primul rând LOCAL! - principiul proximitatii va fi aplicat in toate procurarile/recrutarile efectuate. Pe primul loc vor fi oamenii din comuna Lozova si satele vecine, apoi produsele nationale, apoi cele de import, dupa necesitate

-       Mincare sanatoasa  - produse de casa, locale si moldovenesti, respectand securitatea alimentara si fara continut inalt de zahar, sare, grasimi hidrogenizate.

-       Comercializarea bauturilor tari (coniak, vodka, vinuri fortificate) este exclusa.

 

Politica reciclarii deşeurilor

-       Comerciantii sunt obligati sa foloseasca utensile de unica folosinta reciclabile.

-       Containere speciale pentru reciclarea containerelor de plastic, de sticla si de aluminium vor fi amplasate la periferii

-       Acumularea deseurilor va fi efectuată in pungi speciale si inlaturate la fiecare ora

-       Comerciantii sunt obligati, prin semnatura, sa urmareasca curatenia si să inlaturare deseurile din regiunea lor, in locurile special amenajate (cutii, sticle, resturi alimentare, etc)

-       Voluntarii vor fi implicaţi în administrarea deseurilor.

 

Securitatea alimentara

-       Toate intreprinderile participante vor avea la sine certificatele corespunzatoare (securitatea alimentara, asigurare)

-       Toate gospodinele si gospodarii din sate care doresc sa vinda produse de gastronomie vor participa la seminarul "Securitatea alimentara in conditii de casa si de camp" (16, 17 septembrie) si vor semna, corespunzator, primind Certificatul de Securitate Alimentara

-       Produsele de risk inalt vor fi comercializate dupa cerinte (congelate sau racite)

 

Regiunile festivalului (5)

1.    Gastronomie - măncare şi băuturi pentru consum la eveniment

2.    Iarmaroc Agricol - Dovleci si bostani, Struguri de masa, Nuci, Miere, Lactate, Ulei, Legume si fructe proaspete, Plante medicinal, Vin de casa, la sticla, Must la sticla, Conserve de casa, Harbuji/zamosi, Fasole, Mezeluri, Oua, Pui, iepuri sacrificati. Produsele de risc inalt vor fi însoţite de certicate respective.

3.    Arte si mestesugarit

4.    Agrement - muzică, vedete nationale, Grupuri locale de copii şi amatori

5.    Inter-activitate - teatru gastronomic, concursuri, ateliere Master Class

 

2.    Reguli pentru comercianţi

Solicitările pentru tarabe şi standuri pot fi adresate directorului de festival Tamara Schiopu tschiopu@hotmail.com sau la 060333054

 

  1. Organizatorii au dreptul sa refuze orice cerere de participare, la discreţia lor.
  2. Formularele de participare vor fi completate în întregime, şi însoţite de taxa respectivă.
  3. Taxele achitate nu sunt rambursate in caz de absenţă nemotivată şi fără preîntâmpinare
  4. Amplasarea tarabelor pe teren va fi efectuată de către organizatori, conform numerotării. Comercianţii vor respecta întocmai amplasarea sa şi nu vor schimba locaţia tarabei sale.
  5. Comercianţii vor deţine certificate de securitate alimentară şi incendiară (în cazurile respective). Absenţa lor va conduce la eliminarea comerciantului de la eveniment.
  6. Persoanele care vor pregăti mîncare la festival vor fi în posesia Certificatului Sanitar.
  7. Nicio persoana, cu excepţia organizatorilor şi a comercianţilor nu va conduce tranzacţii băneşti la festival. Încălcarea acestei reguli va conduce la evacuarea lor de pe teritoriul evenimentului.
  8. Automobilele cu produse pot sosi începând cu ora 8:00 şi vor părăsi teritoriul evenimentului către ora 10:30, parcând în regiunea special amenajată pentru comercianţi
  9. Tarabele vor fi strânse după ora 19:00. Accesul cu automobilele pe teritoriul festivalului va fi interzis pina la ora 19:00
  10. Fiecare tarabă va avea un indicator special, cu numele comerciantului şi a întreprinderii sale.
  11. Mărfurile comercializate vor avea preţurile indicate.
  12. Comercianţii sunt responsabili în mod individual de curăţenia la taraba sa şi în jurul ei. Înainte de plecare, comercianţii for înlătura tot gunoiul de la taraba sa. Încălcarea acestei reguli va conduce la refuz pentru participare la următoarele evenimente.
  13. Electricitatea va fi organizată doar în baza cererii din timp, şi pentru o taxă suplimentară.
  14. Formularele de participare nu vor fi examinate după data de 22 septembrie 2013.
  15. Organizatorii festivalului, Primăria Lozova şi angajaţii săi, precum şi personalul tehnic de la eveniment nu poartă nicio răspundere pentru orice accident, daună sau furt pe teritoriul şi pe durata evenimentului.
  16. Comercianţii garantează neimplicarea Organizatorilor în orice acţiune, cheltuieli sau apelări legate de orice daună întâmplată sau provocată, legată de festival.
  17. Organizatorii nu duc nicio răspundere pentru orice erori sau daune provocate mărfurilor livrate, expuse şi comercializate la festival, nici pentru paza lor pe teritoriul festivalului.

 Acest Regulament este parte componentă a Formularului de Participare la Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada.

  

 

 

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 06.02.2019
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3395048
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus