Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / BENEFICIARII MAC-P S-AU REUNIT LA O MASĂ ROTUNDĂ

BENEFICIARII MAC-P S-AU REUNIT LA O MASĂ ROTUNDĂ

  imprimare
19.06.2017 maia.gov.md   324 

Membrii grupurilor de producători, create cu suportul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) s-au întrunit la o masă rotundă, pentru a discuta despre rezultatele atinse în prima fază a proiectului, dar și despre oportunitățile pe care le oferă MAC-P datorită finanțării adiționale.

Evenimentul a fost moderat de Ion Parea, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Nicolae Ciubuc, director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Olga Sainciuc, vicedirector al Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul agriculturii, finanțate de Banca Mondială.

Participanții la eveniment au fost informați despre noile prevederi ale Manualului de alocare a granturilor și cele ale Regulamentului de Recunoaștere a Grupurilor. Totodată, au fost prezentate rezultatele monitorizării și evaluării pentru anul 2016.

În cea de-a doua parte a zilei, au fost organizate ateliere de lucru, în cadrul cărora producătorii agricoli au vorbit despre importanța vânzărilor comune prin grup, procesul de recunoaștere și raportare, problemele comune, fiind astfel punctate necesităţile grupurilor existente la moment.

Până în prezent, cu suportul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova au fost finanțate 32 grupuri de producători, care au unit 161 producători agricoli din sectorul horticol. Producătorii agricoli au efectuat investiții în 29 depozite frigorifice, capacitatea cărora constituie 22 mii tone.

De asemenea, au fost realizate investiţii în uscătorii cu linii de procesare a prunelor - 5 unități, linii de sortare - 13 unități, precum și unităţi de transport frigorific şi echipament specializat pentru procesarea alunelor şi migdalelor.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media

http://maia.gov.md/ro/comunicate-de-presa/beneficiarii-mac-p-s-au-reunit-la-o-masa-rotunda

 

 

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 18.05.2018
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 2813860
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus