Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / Ministrul Liviu Volconovici s-a întâlnit cu Ambasadorul Franței

Ministrul Liviu Volconovici s-a întâlnit cu Ambasadorul Franței

  imprimare
24.01.2018 madrm.gov.md   506 

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici s-a întâlnit cu Excelența Sa, Pascal  Le Deunff, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, astăzi, 23 ianuarie 2018, în cadrul unei întrevederi oficiale la minister.

Subiectele discutate, în cadrul întrevederii, au fost axate pe consolidarea relaţiilor în vederea  acordării suportului în dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră, prin schimbul de experiență și bune practici, promovarea oportunităților investiționale, precum și noile oportunități și proiecte de dezvoltare comune de protecție a mediului.     

În cadrul discuțiilor, ministrul Liviu Volconovici a vorbit despre obiectivele de activitate ale ministerului, importanța preluării celor mai bune practici în domeniul agriculturii și mediului, precum și consolidarea relațiilor de cooperare între țara noastră și Republica Franceză.

"Schimbul de experiență și bunele practici, istoriile de succes oferă oportunitatea funcționarilor, dar și agricultorilor, autorităților publice locale să  își dezvolte capacitățile profesionale și să contribuie la dezvoltarea și realizarea  politicilor statului în domeniile agricultură, dezvoltare regională și mediu. Astfel,  îmbunătățim și serviciile oferite cetățenilor. Ne propunem, în același timp să dezvoltăm educația în sectorul agrar și să sporim mobilitatea academică", a precizat ministrul Liviu Volconovici.

Excelența Sa, Pascal Le Deunff și-a exprimat disponibilitatea de a impulsiona relațiile bilaterale de colaborare și cooperare în domeniul agriculturii, precum și de susținere a țării noastre în menținerea cursului european.

"Suntem dispuși să oferim experiența instituțiilor de învățământ din Franța, în domeniul agricol, pentru dezvoltarea continuă a capacităților tinerilor agricultori pentru a reuși dezvoltarea sectorului agricol. De asemenea, în vederea sporirii potențialului regional propunem ca în perioada următoare să organizăm, în comun, programe de informare pentru agricultori, inclusiv vizite de studii și schimb de experiență cu participarea experților francezi", a menționat, Excelența Sa,  Pascal  Le Deunff, Ambasadorul Franței în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre cooperarea în domeniul învățământului și cercetării științifice în agricultură, cu referire la colaborarea dintre instituțiile de învățământ  din ambele țări.   

La finalul întrevederii, părțile au conchis că au purtat un dialog deschis ce va asigura o comunicare stabilă și productivă în continuare.

23 ianuarie 2018

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

http://www.madrm.gov.md/ro/content/ministrul-liviu-volconovici-s-%C3%AEnt%C3%A2lnit-cu-ambasadorul-fran%C8%9Bei

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 19.06.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3696054
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus