Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / Proiectul regional „Inițiativa pentru apă a Uniunii Europene Plus” a trasat prioritățile pentru anul 2018

Proiectul regional „Inițiativa pentru apă a Uniunii Europene Plus” a trasat prioritățile pentru anul 2018

  imprimare
29.01.2018 madrm.gov.md   519 

La Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului a avut loc, ieri, o ședință de planificare a activităților ce se vor desfășura, în acest an, în cadrul Proiectului regional „Inițiativa pentru apă a Uniunii Europene Plus" în Republica Moldova. Ședința a fost prezidată de Secretarul de Stat în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, Valentina Țapiș.

În debutul întrunirii, Valentina Țapiș a specificat importanța planificării activităților pentru întreaga perioadă de implementare a proiectului și prioritizarea acestora în fiecare an.

 "Este necesar să stabilim o viziune clară a priorităților pentru anul 2018. Astfel, în acest an vom acorda o atenție sporită îmbunătățirii cadrului legal și de reglementare în conformitate cu Directiva-cadru a UE privind apa, principiul de management integrat al resurselor de apă și prevederile tratatelor internaționale la care este parte Republica Moldova.

În același timp, să sporim conștientizarea publicului larg, să asigurăm transparența, să diseminăm informațiile și să avem o comunicare eficientă", a menționat Secretarul de stat, Valentina Țapiș.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre provocările în ​​dezvoltarea, realizarea și gestionarea eficientă a resurselor de apă în țara noastră. Cei prezenți au punctat câteva soluții optime pentru depășirea acestora și apropierea de acquis-ul comunitar în domeniul gestionării apei, accentuând gestionarea transfrontalieră a bazinelor hidrografice, așa cum este prevăzut de Directiva-cadru a UE privind apa.

La eveniment au participat reprezentanții Agenției „Apele Moldovei", Serviciului Hidrometeorologic de Stat și Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale și specialiștii ministerului.

În Republica Moldova, proiectul a fost inițiat în anul 2016, cu suportul financiar al Comisiei Europene (CE), în 6 țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina),  parteneri de implementare fiind Comisia Economică pentru Europa a ONU, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Consorțiumul statelor-membre ale UE (Austria și Franța).  Obiectivul fiind de a sprijini țările din cadrul Parteneriatului Estic să avanseze în direcția îmbunătățirii gestionării resurselor de apă, în special a râurilor transfrontaliere.

Costul total al proiectul constituie circa 24 800 000 euro(buget pentru 6 țări), iar perioada de implementare este până în anul 2020.

25 ianuarie 2018

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

http://www.madrm.gov.md/ro/content/proiectul-regional-%E2%80%9Eini%C8%9Biativa-pentru-ap%C4%83-uniunii-europene-plus%E2%80%9D-trasat-priorit%C4%83%C8%9Bile-pentru

 

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 19.06.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3689380
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus