Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / Un proiect de dezvoltare a turismului în nordul ţării este susţinut de o universitate din Estonia

Un proiect de dezvoltare a turismului în nordul ţării este susţinut de o universitate din Estonia

  imprimare
23.03.2018 moldpres.md   653 

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/.  Un grup de experţi din Estonia au susţinut, în perioada 20-21 martie, un seminar în domeniul turismului  pentru autorităţi, antreprenori şi organizaţii neguvernamentale din Regiunea de Nord a R. Moldova. Acţiunea face parte dintr-un proiect comun implementat  în parteneriat  cu Universitatea Tartu, Pärnu College, din Estonia, transmite MOLDPRES.

Seminarul, desfășurat la Soroca și Bălți, a fost structurat în trei sesiuni. În cadrul acestora, au fost dezbătute oportunităţi de dezvoltare a turismului în nordul ţării, după exemplul Școlii internaționale de vară a meșteșugarilor din Estonia. Totodată, experţii estonieni au prezentat modalităţi de  servicii și cooperare cu factorii interesați în procesul de organizare a evenimentelor. Discuţiile s-au axat pe rolul și posibilităţile meșteșugarilor profesioniști în antreprenoriatul rural și viața culturală a localităților, ţinând cont de experiența Estoniei.

„Vrem ca regiunea noastră să devină mai atractivă pentru turiști. Dezvoltarea turismului înseamnă noi locuri de muncă și mai multe oportunități pentru meșterii populari, dar și pentru toți cei care își doresc să aibă afaceri în acest domeniu. La nord avem multe destinații turistice cu care ne putem mândri, iar una dintre prioritățile noastre este să le punem în valoare", a relevat Vitali Povonschi, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

La eveniment a fost prezent Henn Vallimäe, directorul Universității din Tartu, Pärnu College, care a făcut o amplă prezentare, bazată pe date statistice, cu privire la evoluția turismului în Estonia. Potrivit lui, experienţa Estoniei în acest sens poate fi folosită în programul de dezvoltare a turismului implementat de ADR Nord.

Activităţile de la Soroca şi Bălţi s-au înscris în proiectul „Împuternicirea femeilor și tinerilor prin creșterea abilităților și competențelor lor în domeniul designului evenimentelor rurale și serviciilor de ospitalitate", cu un buget de peste 14 mii de euro. Banii sunt oferiți de o asociaţie din Estonia. Proiectul este implementat în perioada august 2017-ianuarie 2019. În urma unui audit, organizatori de evenimente rurale din nordul R. Moldova vor beneficia de sprijin financiar.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

https://www.moldpres.md/news/2018/03/22/18002308

 

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 19.06.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3696031
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus