Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Programe de instruire
imprimare

În conformitate cu planul de implementare a proiectului, au fost elaborate 7 module de instruire destinate beneficiarilor câmpurilor de demonstrare şi consultanţilor serviciului de extensiune rurală. Acest module au fost elaborate de un grup de experţi naţionali. Modulele se axează pe descrierea  măsurilor de diminuare a riscurilor secetei. În afară de măsurile de diminuare a secetei, aceste module conţin elemente de comparaţie ale metodelor tradiţionale de producere cu cele care conţin tehnici de diminuare a secetei, de planificare şi pronosticare a cheltuielilor, aspecte legale de implementare a măsurilor de atenuare a secetei, tipuri de maşini şi unelte agricole, tipuri de utilaje de irigare cu presiune joasă şi consum redus de energie, etc.

În baza modulelor elaborate, ACSA a organizat  o sesiune de instruire de trei zile la nivel naţional pentru consultanţii regionali ACSA în domeniul „Măsuri de diminuare a riscurilor secetei”. Urmând, principiul de instruire a instructorilor, scopul sesiunii de instruire a fost de a fortifica capacităţile şi cunoştinţele coordonatorilor regionali de proiect în număr de 35 de persoane, pentru a asigura o implementare de succes a proiectului. Complementar sesiunii de instruire, ACSA a organizat un seminar  pe tema „Metode agrotehnice de diminuare a secetei” cu deplasare la Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia” din Balţi, la care au participat două grupe, a câte 20 de persoane, constituite din coordonatori şi consultanţi regionali de proiect ACSA.

Suplimentar, toţi beneficiarii câmpurilor de demonstrare au fost instruiţi în aplicarea tuturor măsurilor de diminuare a riscurilor secetei. ACSA a organizat un program de instruire

 
  •        
 
 
Actualizat la: 31.05.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3632981
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus