Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  ACSA   /  Servicii de Extensiune Rurală   /  Servicii de Consultanţă Adaptare la Secetă   /  Activităţi demonstrative
Activităţi demonstrative
imprimare

Instrumentul de bază utilizat în cadrul proiectului este câmpul de demonstrare care probabil are cel mai mare efect de informare şi argumentare a necesităţii de a aplica măsurile necesare şi de promovare a rezultatelor obţinute în termeni de productivitate, costuri reduse de producere, calitatea produselor finale, etc.

În total au fost fondate circa 50 de câmpuri de demonstrare pe terenurile producătorilor agricoli care au fost identificaţi şi selectaţi de către echipa de implementare în rezultatul unei companii de informare desfăşurată pe întreg teritoriu al Moldovei.

Measure_1.jpg             Measure_2.jpg

Crearea câmpurilor de demonstrare a fost co-finanţată de proiect şi beneficiarii acestora. Suportul financiar oferit de proiect a fost unul destinat exclusiv investiţiilor necesare pentru procurarea sau îmbunătăţirea tehnologiilor şi măsurilor de diminuare a riscurilor secetei. În special, proiectul co-finanţat procurarea varietăţilor/soiurilor/hibrizilor rezistente la secetă, plante energetice, sisteme avansate de irigare (sau părţi ale acestora) cu consum redus de energie şi/sau alimentate din surse alternative de energie, serviciilor legate de crearea bazinelor de colectare a apelor atmosferice, serviciilor şi echipamentului necesar creării şi funcţionării Asociaţiilor Utilizatorilor de Apă.

Beneficiarii selectaţi au efectuat o contribuţie evidentă la crearea câmpurilor de demonstrare în proporţie de 1:1, iar prioritate a fost acordată celor a căror contribuţie a depăşit suportul financiar oferit de proiect.

Measure_3.jpg             Measure_4.jpg

În cadrul fiecărui câmp au fost demonstrate cele mai eficiente măsuri de diminuare a riscurilor secetei. Tipurile măsurilor variază de la un câmp la altul în dependenţă de necesităţile şi punctele slabe ale lanţului de producere identificate în urma companiei de informare iar în cadrul unui câmp au fost aplicate mai multe măsuri când a fost posibil.

Measure_5.jpg             Measure_6.jpg

Prima   /  ACSA   /  Servicii de Extensiune Rurală   /  Servicii de Consultanţă Adaptare la Secetă   /  Activităţi demonstrative
 
  •        
 
 
Actualizat la: 31.05.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3633065
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus